Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с електрическото захранване на преден десен прозорец и капака на багажника

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с електрическото захранване на преден десен прозорец и капака на багажника

Здравейте и най-напред честита нова година на всички съфорумци и Алфа фенове

Та както и в заглавието пиша, не се отварят предно дясно стъкло и капака на багажника с техните копчета. Предполагам, че е нещо свързано с електричеството, защото копчето на стъклото не свети (зелено), а и никакви звуци не се чуват (цъкане, тракане и т.н.). В книжката освен стандартната кутия с бушончета и релета под кормилото е дадена (само за някои модели) още една платформа с релета и бушони, която би трябвало да се намира също там. Та на нея (по книжка) има точно две релета, които са за дясното стъкло и капака на багажника. Проблема е, че при мен я няма тази допълнителна платформа. Има ли изобщо връзка неработенето на тези ел. механизми със споменатите релета на втората платформа или да търся другаде причината? Ако имате идеи ще се радвам да ги споделите.
    Благодря предварително.
    Alfa Romeo 146 ti, K&N replacement
    Alfa Romeo 156 Arese

Има връзка. Двете неща са на един и същи бушон. Вероятно е изгорял, сега в студа има повече тормоз на моторчето за стъклото.
    Надникни отдолу вляво от таблото с бушоните, има едно по-малко. Там е твоя човек
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
      Има връзка. Двете неща са на един и същи бушон. Вероятно е изгорял, сега в студа има повече тормоз на моторчето за стъклото.
      Надникни отдолу вляво от таблото с бушоните, има едно по-малко. Там е твоя човек
      Благодаря ти за съвета. Не знам как не съм го видял досега допълнителното малко табло. Та значи на него има само бушончета (7 на брой), но нямаше релета както е в книжката. Всичките бушони ги проверих и си бяха здрави.Имаш ли представа какво друго може да баде?
      P.S. На главното табло има един бушон, който е едновременно и за осветлението в купето и копчето за багажника, но той също си е здрав.
      Alfa Romeo 146 ti, K&N replacement
      Alfa Romeo 156 Arese

Comment

Първоначално публикувано от bochkata Покажи съобщение
        Благодаря ти за съвета. Не знам как не съм го видял досега допълнителното малко табло. Та значи на него има само бушончета (7 на брой), но нямаше релета както е в книжката. Всичките бушони ги проверих и си бяха здрави.Имаш ли представа какво друго може да баде?
        P.S. На главното табло има един бушон, който е едновременно и за осветлението в купето и копчето за багажника, но той също си е здрав.
        а когато свети копчето и от време на време работи по негова преценка кво е
        Alfa Romeo 155 2,0 T.Spark

Comment

Първоначално публикувано от bochkata Покажи съобщение
          Ммм Дали пък не съм се объркал и да е на другото табло.. Ама на боксера помня че го оправях тва без да разглобявам.. Утре ще погледна да видя как е на мойта и ще ти пиша.
          Иначе на другото табло са няколко релета, м/у които и тва за мигачите. ма за да стигнеш до него трябва да свалиш лявата кора, а и по спомени там нямаше бушони.
          А иначе по симптомите, които даваш, няма ток. Друго няма какво да е.

Comment

Първоначално публикувано от kai77 Покажи съобщение
            а когато свети копчето и от време на време работи по негова преценка кво е
            Зацапани и нагорели контакти, ти си лесен. Сваляш копчето, разглобяваш го внимателно и почистваш. Може първо да пробваш със спрей от сорта на WD40. Ако не стане - почисти контактите с ситна шкурка

Comment

Working...
            X